Med fötterna i två världar

Jag bor och är uppväxt i Stockholm och på Blidö i Stockholms skärgård. Även om jag aldrig bott permanent på Blidö känner jag mig som en blidöbo lika mycket som jag är en stadstjej. Genom erfarenheter från så vitt skilda platser tycker jag mig ha ett visst perspektiv på livet och dessa två platser har präglat min personlighet ganska starkt; jag skulle inte vilja vara utan någon av dem. Jag uppskattar både stadens puls och en knäpptyst fjärd en sommarmorgon.

Jag har också bott ett halvår i Surfers Paradise i Australien, en av de bästa erfarenheterna i mitt liv.

Viktigast i mitt liv är min familj och mina vänner. Precis som många andra tjejer älskar jag choklad, kaffe, shopping och resor - jag vill se hela världen, och kanske skriva om det? Träning, inredning och design är andra stora intressen. Jag skulle heller inte kunna leva utan musik och älskar att sjunga inför publik.

Ärlighet och noggrannhet

Jag är en arbetsmyra med höga ambitioner och mål. Mina starka sidor är min noggrannhet; jag lämnar inte ifrån mig en text med stavfel, jag föredrar konkret och stilren journalistik vare sig det gäller text, bild, webb eller grafisk formgivning, samt min lojalitet både mot arbetsgivare, kunder och intervjupersoner. Jag vill helt enkelt göra rätt för mig och värdesätter ärlighet i alla avseenden. Jag har aldrig missat en deadline och lär mig gärna nya saker.

Våren 2010 skrev jag c-uppsats tillsammans med min bästa vän om Kvinnorna och kvällspressen, en erfarenhet som var väldigt spännande och rolig eftersom vi fick en insikt i historien bakom journalistyrket, i synnerhet för kvinnliga journalister. Jag har också fördjupat mig inom historia; framförallt Stockholms historia men nu senast även Australiens historia.

 

Om mig

Josefine Hagström